Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Már unalmas a századik töltött tojás recept? Íme néhány tipp, hogy feldobjuk a húsvéti lakomát Nyomtatás E-mail
Írta: Szabados Attila   
2024. március 28.
Szinte minden évben előkerülnek a klasszikusok: töltött tojás, tojáskrém, sonkás tekercs, kalács. Kedvelt húsvéti receptjeink ízletesek és kiadósak, így feltétlenül helyük van az ünnepi asztalon. Érdemes figyelembe venni azonban, hogy ezek kivétel nélkül megterhelik az emésztésünket. Bár az ünnepi szezon hagyományosan nem az újításról szól, ha nyitottak vagyunk, akár új kedvenceket is avathatunk. Így a bevált receptek mellé egy-egy újdonság is az asztalra kerülhet, amelyet akár azok is fogyaszthatnak, akik valamilyen allergiával, ételérzékenységgel küzdenek. A Rama hasznos, az egészséget, a változatosságot és a hagyományokat egyszerre szem előtt tartó tippeket gyűjtött össze az idei húsvétra.
Tovább...
 
85 éves a Széchenyi Műszaki Technikum Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. március 28.
Fennállásának 85. évfordulóját ünnepli a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum. A város közösségei közül első alkalommal e jeles eseménynek adott otthon szerdán az Alba Aréna, ahol a jelenlegi és egykori diákokat, oktatókat Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszöntötte. A délelőtti gálaműsorban a technikum tehetséges diákjai léptek színpadra.
Tovább...
 
Húsvéti programkavalkád Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2024. március 27.
Hogyan került a nyúl a Holdra? Tényleg szerencsét hoz a nyúlláb? Húsvéti programjaink egyikén még ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a résztvevők. Szállodáink, éttermeink a hosszú hétvégén és persze a tavaszi szünet egészében nyitva állnak a vendégek előtt. Íme a legjobb húsvéti programok a városban!
Tovább...
 
Érints, érezz, táncolj! – párokat várnak a csütörtökön folytatódó Love Dance Clubba Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 27.
Folytatódik a pároknak szóló szeretettánc-sorozat március 28-án, csütörtökön 18.00 órától a Petőfi Kultúrtanszéken. A Love Dance Clubba vár minden érdeklődőt Elekes Zsuzsa tánctanár- coach.
Tovább...
 
A János-passió csendül fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar húsvéti koncertjén Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 27.
Az európai zene történetének egyik legnagyobb egyházzenei remekműve, Johann Sebastian Bach János-passiója csendül fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar húsvéti koncertjén. A hangverseny március 27-én, szerdán 19.00 órakor kezdődik a Budai úti református templomban.
Tovább...
 
Aranyember-díj 2024 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 27.
Idén is döntött az Aranyember-díj odaítéléséről a Tarsoly Ifjúságért Egyesület által megbízott Aranyember-díj Bizottság. Ebben az évben Gergő Katalin, Kocsis Balázs és a Krajczáros Alapítvány részesülnek az elismerésben.
Tovább...
 
Tópartis Napok – lovaggá-ütéssel indult a háromnapos programsorozat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 27.
Ez a hét nemcsak a tavaszi szünet közeledtéről szól a Tópartiban, hiszen most rendezik a Tópartis Napokat. Lovaggá-ütéssel indult a program, de lesz diákpárbaj, kézműveskedés és többféle vetélkedő is.
Tovább...
 
Székesfehérvár és Fejér vármegye delegációja Opolében – közös Barátság-napi ünnepség Nyomtatás E-mail
Írta: Opole város és könyvtára közösségi oldala   
2024. március 27.
Székesfehérvár és Opole, valamint Fejér Vármegye és Opole Vajdaság közel két évtizede ünnepli közösen a Lengyel-Magyar Barátság Napját. Hagyománnyá vált, hogy egyik évben Székesfehérvár látja vendégül a lengyel delegációkat, a másik évben pedig – mint az idei esztendőben is – a fehérváriak és a Fejér vármegyeiek reprezentálják a magyar kultúrát Opolében.
Tovább...
 
Több százan doboltak egyszerre a Yettel 5G hálózatán Nyomtatás E-mail
Írta: Zsadon Sára   
2024. március 27.
2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel - akkor még Pannon GSM néven - kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.
Tovább...
 
Simek Valéria író, költő: Hittem, szerettem - könyvbemutató előadás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. március 26.
Simek Valéria bakonycsernyei születésű író, költő lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozatának 632. előadó vendége.
Tovább...
 
Avarokról magyaroknak – kedden előadássorozat indul az avar történelemről Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 26.
A Fejér Vármegyei Múzeumegyesület és a Szent István Király Múzeum szervezésében háromrészes előadássorozat indul az avar történelemről. Az első előadást Dr. Szücsi Frigyes régész-történész tartja március 26-án, kedden.
Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 320 - 330 / 20470